Gebruiksaanwijzing Fast easy filler

 

Puntsgewijze inhoud van deze gebruiksaanwijzing:

 

1. Beschrijving van de technische details, en een stapsgewijze gebruiksaanwijzing van het het apparaat.

2. Tips en waarschuwingen.

3. Disclaimers

4. Aandachtspunten

5. Oplossing van problemen bij gebruik.

6. Naschrift.

 

Technische details en stapsgewijze gebruiksaanwijzing:

 

De Fast Filler opereert op een netspanning van 240V wisselspanning, dat wil zeggen dat geen enkel buitendeel van metaal direct in verbinding staat met een deel dat elektrisch geladen is. Voordat u kunt beginnen met het gebruik van deze Fast Filler dient u dus eerst de stekker in het stopcontact te steken. 

Stap 1: Beweeg de hendel neerwaarts, en hou deze in die positie. 

Stap 2: Breng met een draaiende beweging met uw andere hand een sigarettenhuls aan over de ijzeren hulshouder, schuif deze tot het einde door, en laat dan de hendel los, de huls zal vastgeklemd worden op dit moment.

Stap 3: Nu kunt u de draaiknop instellen op de gewenste sigaretdichtheid, houdt u van een strakke sigaret, zet u hem hoger, dan wanneer u liever wat lossere sigaretten rookt.

Stap 4: Stop de tabak in het reservoir. In de winkel zijn deze in potten verkrijgbaar, probeer wat verschillende om uit te zoeken welke u het lekkerst vindt smaken en gebruiken. Stop niet teveel tabak in het reservoir, omdat deze anders niet zo gemakkelijk wordt meegenomen. Dit vergt wat oefening, u ontdekt na een aantal keren vanzelf wat het beste werkt voor uw tabak. Over het algemeen wordt het beste resultaat behaald met volumetabak.

Stap 5: Om de huls volledig te vullen, duwt u nu op de drukknop.

Let op! Als de veer blokkeert, stop dan meteen! Zie probleemoplossing, punt 1.

 

Tips en waarschuwingen:

 

Tip 1: Als niet alle tabak wordt meegenomen, laat dan de drukknop even los, dit zorgt ervoor dat de veer stopt. Neem dan wat tabak uit de Fast Easy Filler, en laat dat losjes terugvallen. Let op dat u hierbij de draaiende veer niet aanraakt.


Tip 2: Bij het maken van de eerste sigaret duurt het vullen iets langer, omdat de ijzeren hulshouder nog gevuld dient te worden.


Tip 3: Voordat u het apparaat na gebruik opbergt, kunt u het best op de drukknop blijven duwen tot er geen tabak meer uit komt. Anders blijft er een beetje tabak in het apparaat zitten, dit droogt uit, en zal bij het volgend gebruik in de eerste sigaret terecht komen, wat niet lekker smaakt.

Tip 4: Na het maken van de sigaret is het aanbevolen om de resterende tabak op het einde van de ijzeren hulshouder met de hand te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het aanbrengen van de volgende huls soepel verloopt.

 
Tip 5: Voor het beste resultaat verdient het aanbeveling om steeds verse tabak te gebruiken. Het beste kunt u een verse pot tabak volledig in één keer verwerken, en de sigaretten in een luchtdichte koker bewaren, om de kwaliteit te waarborgen.

Tip 6: Als u sigaretten te strak worden gevuld, begeleid dan de huls van de pen. Op die manier word er niet te veel tabak ingestopt.

 

Disclaimers:

1. De Fast Easy Filler mag alleen gebruikt worden door personen ouder dan 18 jaar.

2. Indien zich een storing voordoet, eerst de stekker uit het stopcontact halen voordat u het apparaat evt. gaat openmaken. Open het apparaat nooit als er nog netspanning op staat.

 

Aandachtspunten:

1. Het toestel niet in aanraking laten komen met water of andere vloeistoffen. Tevens mag u het toestel nooit onderdompelen in water om te reinigen.

2. Gebruik alleen zuivere tabak. U dient takjes of andere vervuilingen te verwijderen voordat u de tabak in de machine aanbrengt. Indien u dit niet doet, kan dit onherstelbare schade veroorzaken aan het apparaat.

3. Zorg er altijd voor dat de uitgang van de ijzeren hulshouder vrij is. Dit geld tevens voor de veer in het compartiment. De ruimte onder de veer dient ook vrij  te zijn. Mocht de veer een zeer scherp geluid maken, dan is het zeer waarschijnlijk dat er zich vervuilingen in de buis bevinden.

 4. Tijdens gebruik niet proberen de sigarettenhuls of de veer met een voorwerp of de hand tegen te houden. Dit kan ervoor zorgen dat de veer onherstelbaar beschadigd wordt en is tevens zeer gevaarlijk.

5. Wanneer u het apparaat intensief gebruikt, is het aan te raden na een twintigtal sigaretten de Fast Easy Filler en de ijzeren hulshouder af te laten koelen. Dit bevordert niet alleen de kwaliteit van de sigaretten, maar het zal tevens de levensduur van de Fast Filler verlengen.

6. Bij het maken van sigaretten met de Fast Filler kunt u alleen standaardhulzen ( 8mm) gebruiken die geschikt zijn om aan te brengen op de ijzeren hulzenhouder.

7. Raak de ijzeren hulshouder tijdens het gebruik niet aan, deze kan zeer warm worden bij intensief gebruik.

8. Aangezien alleen juist gebruik de basis vormt van de correcte werking van de Fast Easy Filler, is de garantie op het toestel alleen geldig indien het motorcompartiment stofvrij is gehouden.

 

Probleemoplossing:

1. De veer loopt vast. Stop meteen. Naast de ijzeren hulshouder zitten schroeven, draai deze los.

Verwijder hierna de ijzeren hulshouder en laat de veer zitten. Verwijder alle eventuele vervuilingen uit de hulshouder. Daarna brengt u de hulshouder weer aan. Zorg er hierbij voor dat het langste gedeelte van de buis naar beneden gericht is, anders zal de afstelling niet meer correct werken.

Draai vervolgens de schroeven weer vast.

2. De machine weigert dienst. Eventueel kan er tabaksstof in het motorcompartiment terechtkomen. Dit kan er voor zorgen dat de schakelaar verstopt raakt en het toestel niet meer werkt. Om dit te verhelpen doet u het volgende:

- Haal de stekker uit het stopcontact.

- Draai de vier schroeven onderaan open.

- Haal de overkapping eraf.

- Verwijder met een stofzuiger de tabaksresten.

- Klik de overkapping terug op zijn plaats.

- Draai de vier schroeven onderaan weer vast.

3. De ijzeren hulshouder wordt zeer warm. Dit gebeurt vooral bij een hogere dichtheid van de tabak, en is volstrekt normaal. Op zich geeft het niets, maar het is wel aan te raden om na zo’n twintig sigaretten het apparaat even af te laten koelen, zoals eerder genoemd, ook voor de levensduur van het toestel.

4. De sigaret is te los of te vast. Aangezien een ieder zijn/haar eigen voorkeur heeft voor de dichtheid van een sigaret, wordt veelal in eerste instantie stand 3 gebruikt voor de dichtheid. Het kan dus gebeuren, dat u hierover niet tevreden bent, pas de stand daarom aan aan uw eigen voorkeur. Stand 5 is de stand waarbij de tabak de hoogste dichtheid heeft (heel vast), stand 1 de laagste (heel los). Experimenteer daarom met de verschillende standen en ontdek wat u het prettigst vindt.

5. U wilt gebruik maken van de garantie of after service. Sigarettenmaker.nl staat garant voor de kwaliteit van het product. Indien er daarom bij normaal gebruik binnen 12 maanden na aankoop een defect optreedt van het apparaat, Stuur ons dan een email en we zullen het oplossen.

Waar moet u op letten bij het roken van een Fast Easy Filler sigaret?:

Het roken van een Fast Filler sigaret doet u net als bij een andere zelfgemaakte sigaret. Let er wel op dat u de as van de sigaret met een draaibeweging in de asbak verwijdert, in plaats van echt te tikken met de sigaret. Hierdoor blijft de sigaret steeds branden.