Zelf sigaretten maken

Geld besparen? Start met zelf sigaretten maken

Waar een pakje sigaretten van een willekeurig merk enkele jaren geleden nog rond de 5 euro kostte, betaal je op dit moment ruim een euro meer voor hetzelfde pakje sigaretten. Door de accijns die de Nederlandse overheid verplicht op sigaretten heeft, wordt het kopen van sigaretten steeds duurder in Nederland. Ben je een fervent roker, maar vind je de prijzen van sigaretten tegenwoordig veel te hoog om nog met plezier te kunnen roken? Blijf dan geen pakjes sigaretten kopen voor steeds hogere prijzen, maar start met het zelf maken van sigaretten. Wat het zelf maken van sigaretten precies inhoudt, wat je hiervoor nodig hebt en hoe het precies werkt, lees je in dit artikel.

Een eigen sigarettenmaker: een korte introductie

Het zelf maken van sigaretten betekent dat je niet langer pakjes met kant-en-klare sigaretten uit de fabriek koopt, maar zelf aan de slag gaat met het samenvoegen van de verschillende componenten van een sigaret. Dit betekent niet dat je jouw sigaretten zelf moet draaien zoals je dit bij shag doet, maar dat je alle componenten van sigaretten apart aanschaft en met een handig hulpmiddel bij elkaar voegt om sigaretten te maken die niet te onderscheiden zijn van de sigaretten die je nu in een pakje koopt. Nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf maken van sigaretten dan eens om te ontdekken of dit iets voor jou is. In onderstaande alinea’s lees je wat je nodig hebt voor het zelf maken van sigaretten en hoe dit precies werkt.

Zelf sigaretten maken: benodigdheden

Het zelf maken van sigaretten lijkt misschien vrij ingewikkeld, maar dit is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Voor je kunt starten met het zelf maken van sigaretten, moet je eerst enkele belangrijke benodigdheden aanschaffen. Producten die je in ieder geval nodig hebt voor het zelf maken van sigaretten, zijn de volgende:

  • Een zogeheten hulzenstopper, bijvoorbeeld de Zorr Powermatic 2 plus.
  • Sigarettenhulzen.
  • Shag of een bus tabak.

Daarnaast kun je ook nog producten aanschaffen als:

  • Een sigarettendoosje om de sigaretten op te bergen.
  • Sigaretten pijpfilters, ofwel pijpjes waarmee je meer ongezonde stoffen uit de sigaret filtert.
  • Een doosje om alle benodigdheden voor het maken van de sigaretten in te bewaren.
Heb je dit alles aangeschaft, dan kun je starten met het zelf maken van sigaretten. Hoe je dit doet, lees je in het stappenplan in onderstaande alinea.

 

Hoe maak je zelf een sigaret?: Stappenplan

Omdat iedere hulzenstopper (het belangrijkste hulpmiddel voor het zelf maken van sigaretten) anders werkt, is er geen eenduidig stappenplan te schrijven voor het zelf maken van sigaretten. Onderstaand stappenplan is dan ook enkel geldig voor de eenvoudige hulzenstopper en niet voor de hulzenstopper die vaak door wat meer ervaren sigarettenmakers wordt gebruikt.

Stap 1: open de bovenklep van de hulzenstopper en verdeel het tabak gelijkmatig over de gehele lengte van de hulzenstopper. Heb je dit gedaan, dan sluit je de klep van de hulzenstopper.

Stap 2: stop een lege sigarettenhuls in de voorkant van de hulzenstopper. Zorg ervoor dat de sigarettenhuls er goed in zit, want hier moet het tabak in terecht komen.

Stap 3: trek de schuif van de hulzenstopper in een vloeiende beweging naar voren en weer naar achter over de gehele lengte van de huls. Het is belangrijk dat je dit snel doet, want anders komt de tabak niet goed in de sigarettenhuls terecht.

Stap 4: haal de sigaret uit de hulzenstopper en tik met de sigaret een paar keer op een harde ondergrond om de tabak goed in de huls te laten zakken. Heb je dit gedaan, dan is jouw sigaret helemaal klaar en kun je deze direct roken.

Belangrijke tips voor het zelf maken van sigaretten

Zoals je ziet aan bovenstaand stappenplan, is het zelf maken van sigaretten helemaal niet zo moeilijk. Wil je zeker weten dat je de beste sigaretten kunt maken met jouw hulzenstopper en tabak? Lees dan onderstaande drie tips voor het zelf maken van sigaretten nog even goed door, want hier krijg je nog enkele belangrijke richtlijnen om jouw sigaretten nog beter te maken.

Tip 1: gebruik geen losse tabak voor het zelf maken van sigaretten. Losse tabak blijft niet goed zitten in de huls en is daarom niet zo geschikt voor het maken van sigaretten.

Tip 2: gebruik in het begin enkel hoogwaardige hulzenstoppers waardoor je zeker weet dat het meteen lukt. Er zijn ook meer soorten automatische sigarettenmachiens om sigaretten te maken, maar deze zijn voor beginners wat lastiger om te bedienen. Beheers je de eenvoudige hulzenstopper beter, dan kun je altijd nog overstappen.

Tip 3: koop geen losse shag in een zakje, maar koop een hele pot shag van jouw favoriete merk. In dit geval kun je meer sigaretten maken en hoef je niet steeds naar de winkel om nieuwe shag te kopen. De grote potten shag zijn gewoon verkrijgbaar voor alle grote merken, dus je hoeft niet over te stappen naar een ander merk als je zelf sigaretten wil maken.

Mocht je nog vragen over het zelfs maken van sigaretten dan helpen de medewerkers van Sigarettenmaker.nl u graag! We zijn bereikbaar via de live chat of per mail, wij zullen dan zo snel mogelijk antwoord geven op jouw vragen.

 

Weergegeven:
Sorteren op:

Trio hand hulzenstopper

 De handmatige hulzenmachine van Trio U rookt liever sigaretjes dan shag..

€ 14,95 Excl. BTW: € 12,36

Powermatic 3+

Powermatic 3+De Powermatic familie staat er om bekend een indrukwekkende reeks met fantastische ..

€ 249,95 Excl. BTW: € 206,57

Mascotte hulzenstopper de luxe

Roken steeds duurder? Niet met de Mascotte Luxe! De prijs van een pakje sigaretten wordt elk jaar f..

€ 14,96 Excl. BTW: € 12,36

Mascotte hulzenstopper flex size

Maak zelf jouw eigen sigaret met de Mascotte Flex Size! Steeds meer rokers maken tegenwoordig hun ..

€ 15,95 Excl. BTW: € 13,18

Powermatic 1

Powermatic 1 online bestellenWanneer u geen dure sigaretten meer wilt kopen en uw sigaretten..

€ 54,95 Excl. BTW: € 45,41

Powermatic 2 plus

Verlaagde prijs waarmee we de goedkoopste zijn van Nederland en Belgie, en wat belangrijk is om t..

€ 89,95 € 84,95 Excl. BTW: € 70,21

Zorr Powermatic mini

Jongste lid van de Zorr powermatic familie is de Powermatic mini, een zeer kwalitatief hoogwaardi..

€ 29,95 € 23,95 Excl. BTW: € 19,79

Powermatic 4

De Powermatic 4; maak binnen één seconde een prima sigaret De Powermatic sigarettenmakers staan er ..

€ 89,95 Excl. BTW: € 74,34