Menu
u winkelwagen

Voor en nadelen zelf sigaretten maken

Voor- en nadelen van zelf sigaretten maken

Zelf sigaretten maken klinkt misschien bijna te mooi om waar te zijn. Gewoon blijven genieten van uw favoriete sigarettenmerk, maar er veel minder voor betalen. Ziet u niets over het hoofd? Nee, het zelf maken van sigaretten heeft vooral veel voordelen. Om u volledig voor te lichten hebben we ook de paar nadelen van zelf sigaretten maken op een rijtje gezet, maar deze wegen voor de meeste mensen niet op de tegen de voordelen.


De voordelen op een rijtje

Er zijn veel voordelen van zelf goedkope sigaretten maken. Het grootste voordeel en de reden waarom de meeste rokers eraan beginnen is natuurlijk het besparen van geld. U kunt vaak wel honderden euro’s per jaar besparen. Het gaat dus om een flink bedrag en met de besparing kunt u bijvoorbeeld eens lekker op vakantie gaan. U hoeft niet over te stappen naar een minder goed merk, maar gewoon uw favoriete merk tabak gebruiken. De smaak blijft dus gelukkig hetzelfde. Prettig is ook dat u zelf kunt bepalen of u trek heeft in een wat dikkere of dunnere sigaret. Er zijn ook mensen die aangeven dat het zelf maken van sigaretten een leuke, ontspannende bezigheid is en dat zij zelfs meer genieten van een zelfgemaakte sigaret. Dingen waar een beetje moeite voor gedaan wordt zijn vaak het fijnst, toch?


De nadelen

Eerlijk is eerlijk, aan zelf goedkope sigaretten maken zitten ook een paar nadelen. Ten eerste moet u het leren. De eerste paar exemplaren zullen misschien geen meesterwerk zijn. Het kan even duren voordat u een perfecte sigaret uit de hulzenstopper krijgt, maar daarna verleert u het niet meer. Het kost sowieso tijd om sigaretten te maken, daar moet u af en toe even tijd voor uittrekken. Aan de andere kant kost het ook tijd om naar de winkel te gaan. Net wat u prettiger vindt. Omdat u met tabak en andere losse onderdelen aan de slag gaat kan er bij het werken met een sigarettenmaker ook wat rommel ontstaan. Deze moet steeds even worden opgeruimd. Het kan handig zijn om uw werkzaamheden uit te voeren op bijvoorbeeld een oude krant, zodat u deze vervolgens in een keer kunt weggooien samen met de ontstane troep. Een laatste nadeel aan zelf goedkoper sigaretten leren maken is dat u moet investeren in een hulzenstopper. Deze kosten heeft u echter meestal binnen enkele weken terug verdiend.