Menu
u winkelwagen

Hoe maak ik een goede sigaret

Hoe maak ik een goede sigaret?

Het wordt steeds duurder om te roken. De prijzen van tabak en sigaretten stijgen elk jaar verder, waardoor het voor sommige mensen onbetaalbaar is geworden om nog van een sigaretje te kunnen genieten. Een slimme oplossing is zelf sigaretten maken. Dit kunt u eenvoudig doen met een eigen sigarettenmaker, ook wel hulzenstopper genoemd. Er bestaan handmatige en elektrische hulzenstoppers. Hoewel zelf sigaretten maken niet moeilijk is, kan het soms even duren voordat u de perfecte sigaret maakt. Hier vindt u tips en het antwoord op de vraag ‘hoe maak ik een goede sigaret?’.


De juiste sigarettenmaker

Met een hulzenstopper kunt u uw eigen goedkope sigaretten maken. Zoals gezegd bestaan er handmatige en automatische hulzenstoppers. De automatische werken sneller, omdat u minder handelingen zelf hoeft te verrichten. Ze zijn echter wel duurder dan de handmatige sigarettenmakers. Als u nog niet helemaal zeker weet of zelf sigaretten maken iets voor u is, start dan met de goedkopere handmatige sigarettenmaker. Mocht het maken van goedkope sigaretten dan toch niet bevallen, dan is de investering laag geweest.


Al doende leert men

Het kan even duren voordat u handig wordt in zelf sigaretten maken. De eerste paar sigaretten zullen waarschijnlijk niet goed lukken. Geef het dan niet op, maar blijf oefenen. Het resultaat zal snel beter worden en u zult ook steeds sneller worden in het maken van goedkope sigaretten. Als u toch gefrustreerd raakt, bedenk dan dat u veel geld bespaart door zelf sigaretten te maken. Dat geeft ongetwijfeld motivatie om door te zetten.


Welke vulling gebruiken?

U kunt beter geen shag gebruiken om zelf sigaretten te maken. Het resultaat is beter met tabak. U kunt deze kopen in grote potten. Het voordeel is dat de structuur beter is dan die van shag voor het gebruik in een sigarettenmaker. Het maken van de sigaretten gaat daardoor gemakkelijker. Het beste is volume tabak. Afhankelijk van hoeveel u rookt kunt u lang doen met een pot. Een groot voordeel van tabak is ook dat u vaak losse tabak kunt kopen van uw favoriete sigarettenmerk en dus niets op de smaak hoeft in te leveren door uw eigen sigaretten te maken. Een extra tip: tabak is in het buitenland vaak goedkoper dan in Nederland. In België kunt u al besparen. Let er wel op dat u niet meer tabak invoert dan wettelijk is toegestaan.


Controleer tabak op takjes

In tabak kunnen relatief dikke takken zitten. Haal de grotere takjes eruit voordat u de tabak in de hulzenstopper doet. Zo voorkomt u dat de tak vast komt te zitten in de sigarettenmaker tijdens het schieten van de sigaret. Een hulzenstopper zal niet snel stukgaan, maar het kan wel een heel gedoe zijn om de tak weer uit de machine te krijgen. Het kan ook zijn dat een takje ervoor zorgt dat de huls scheurt bij het vullen van de sigaret. De takjes kunt u dus beter meteen verwijderen.


Gebruik niet te veel tabak ineens

Het is natuurlijk heel verleidelijk om een lekker dikke sigaret te maken. Veel beginners stoppen dan ook te veel tabak in de sigarettenmaker. Dit is niet goed voor de hulzenstopper. Deze kan verstopt raken of u zult veel kracht moeten gebruiken om een sigaret uit een handmatige sigarettenmachine te krijgen. Bij automatische hulzenstoppers kan een teveel aan tabak leiden tot storing. In het begin is het even uitproberen welke hoeveelheid ideaal is. Als de sigarettenmaker niet goed dichtgaat of als u veel kracht moet gebruiken, dan gebruikt u te veel. Wanneer te weinig tabak wordt gebruikt, dan is de sigaret simpelweg niet goed gevuld.