Menu
u winkelwagen

Benodigdheden maken van een eigen sigaret

Wat heb ik nodig voor het zelf maken van sigaretten?


Het klinkt misschien als veel werk, zelf sigaretten maken. Moet u daarvoor veel spullen kopen? Nee, dat valt heel erg mee. Er zijn eigenlijk maar drie dingen die u echt nodig heeft:


1. Een sigarettenmaker/hulzenstopper

2. Tabak, volume tabak

3. Sigarettenhulzen


Eventueel kan het nog handig zijn om een sigarettendoosje of -busje te kopen voor de sigaretten. Deze worden bij zelf maken immers niet in het normale doosje geleverd. Als u uw zelfgemaakte sigaretten mee wilt nemen, dan is een sigarettendoosje dus wel handig. U kunt hier onze collectie sigarettendoosjes bekijken


Hulzenstopper of sigarettenmaker

Met de hulzenstopper maakt u de sigarettenhulzen en losse tabak tot een geheel: een complete sigaret. Er bestaan twee soorten, de handmatige hulzenstopper en de automatische of elektrische sigarettenmaker. Met de handmatige is, zoals de naam al doet vermoeden, iets meer handwerk vereist. Het apparaat is hierdoor wel goedkoper in aanschaf. De elektrische variant neemt meer werk uit handen, maar is wat duurder om te kopen. Meestal wordt aangeraden om te beginnen met de goedkopere, handmatige sigarettenmaker. Zo kunt u het maken van goedkope sigaretten eens uitproberen zonder meteen veel te hoeven investeren.


Tabak

Voor zelf sigaretten maken kunt u het best gebruik maken van volume tabak. Deze soort is namelijk speciaal geschikt om zelf goedkope sigaretten mee te maken. De structuur is droger en luchtiger. U koopt deze tabakssoort in grote potten. Van de meeste bekende sigarettenmerken is wel volume tabak te koop. De kans is dus groot dat u gewoon uw favoriete sigarettenmerk kunt houden als u van start gaat met het maken van uw eigen goedkope sigaretten. Uiteindelijk is het de tabak waarmee u de grootste besparing behaalt in vergelijking met kant-en-klare sigaretten.


Sigarettenhulzen

Met de sigarettenmaker schiet u uw favoriete tabak in een lege sigarettenhuls. Deze losse hulzen kunt u gewoon los kopen. Ze zijn al rond, dus ze hoeven niet zelf gevouwen te worden zoals bij vloeitjes. Vloeitjes zijn ook ongeschikt voor de hulzenstopper. Afhankelijk van het merk kunt u al voor minder dan een Euro 200 hulzen kopen.